Publikacja jest efektem badań prowadzonych w ramach międzynarodowego projektu badawczego nr 10208-2006-IVF
Autorzy:
Dr hab. Jan Rajmund Paśko prof.AP
Dr Małgorzata Nodzyńska
Dr Paweł Cieśla
Dr Ingrid Paśko
Prof.Ing. Karel. Kolář <
Prof. PhDr. Martin Bilek Ph.D.
Doc.PaedDr. Jiři. Rychtera Ph.D.
PhDr. Pavel Opatrný
Prof.RNDr. Milan. Melicherčik PhD.
Doc. RNDr. Jarmila. Kmeťová PhD.
RNDr.. Dagmar Vačulciková
Prof. PhDr. Peter. Silný PhD.
Spis treści
Wstęp
Omówienie badań
Lekcja 1 – Reakcja węgla z wodorem
Lekcja 2 – Reakcja magnezu z siarką
Lekcja 3 – Rozpuszczanie chlorku sodu w wodzie
Lekcja 4 – Dlaczego niektóre substancje mają kwaśny smak
Lekcja 5 - Polimeryzacja
Lekcja 6 – Hydroliza sacharozy
Analiza odpowiedzi dotyczących barw indykatorów chemicznych
Zakończenie
|